Процесот може да потрае од 1 до 10 години за да се преврти низ бавниот и преоптоварен филипински судски систем, кој чини најмалку 4,800 долари (околу 250,000 P.). Од…

Одморете се во жешките земји

Оваа високо активна граница на конвергентна плоча се протега по двете страни на Филипините Острови, од Лузон на север до островите Келебес на југ. … Спуштање на…

Одморете се во жешките земји

Дама е игра со прескокнувачки фаќања што се игра на Филипините. Во него, кралското парче може да фати со летечкиот скок во една насока. 5×5 решетка од…

Одморете се во жешките земји

Да. Ако размислувате за соло патување во Сингапур, не можете да изберете побезбедна земја за патување. … Чист, исклучително безбеден и прекрасен град за…

Одморете се во жешките земји

Се проценува дека има околу 8,500 видови васкуларни растенија во полуостровот Малезија, со уште 15,000 на исток. Се проценува дека шумите во Источна Малезија се…

Одморете се во жешките земји

Октомври до декември (есен) е најдобро време за посета на заливот Халонг и шпицот на сезоната благодарение на пријатното време и малата можност за дожд, иако можете да…

Одморете се во жешките земји

Филипините имаат пет типа на клима: тропска дождовна шума, тропски монсуни, тропска савана, влажна суптропска и океанска (и двете се во области со поголема надморска височина) кои се карактеризираат со релативно висока температура, угнетувачка…

Одморете се во жешките земји

Дали сите Мекдоналдс се халал? Бизнис за брза храна вклучувајќи. McDonalds, KFC, Hungry Jacks, Red Rooster, Subway, Domino's сите користат халал сертифицирано пилешко и сирење, иако поголемиот дел од…

Одморете се во жешките земји

Дали е подобро да останете во Хои Ан или Да Нанг? Кога посетителите избираат живописен Хои Ан наместо живописен Да Нанг, велат дека тоа е затоа што наоѓаат…

Одморете се во жешките земји

Дали DFA дозволува влезни апликанти? САМО ИСКЛУЧЕНИ И ИТНИ СЛУЧАИ се дозволени на прошетка во Кортеси Лејн во ДФА Асеана и други конзуларни канцеларии во…

Одморете се во жешките земји